خواص خرما برای سلامتی

آشنایی با 5 مورد خواص خرما برای سلامتی + مضرات و نحوه صحیح مصرف آن

آنچه در این مطلب میخوانیم:

خواص خرما برای سلامتی

خواص خرما برای سلامتی چیست و چه نقشی در سلامت دارد؟ آیا این میوه کوچک و خوش‌طعم می‌تواند برای مقابله با برخی بیماری‌ها استفاده شود؟ حقیقت دارد که مصرف خرما مضراتی را به همراه دارد؟ نحوه صحیح مصرف خرما چگونه است؟

در این مقاله قرار است ابتدا به صورت مختصر انواع خرما را توضیح داده و بعد به 5 تا از مهم‌ترین خواص این میوه مقوی که از دیرباز در سبد غذایی مردم حضور داشته است، بپردازیم. در نهایت مضرات مصرف این میوه شیرین را همراه با نحوه صحیح مصرف آن خدمت شما عزیزان توضیح می‌دهیم؛ پس تا انتها ما را همراهی کنید.

خواص خرما برای سلامتی

انواع خرما

قبل از مطالعه خواص خرما برای سلامتی، بهتر است به طور مختصر با انواع آن آشنا شویم. خرما انواع بسیاری دارد که در این مقاله تنها به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

رایج‌ترین انواع خرما به شرح زیر هستند:

  • خرمای زاهدی: خرمای زاهدی نیمه‌خشک بوده و رنگ روشنی دارد و اندازه آن متوسط است. خرمای زاهدی بیضی‌شکل بوده و گوشتی ضخیم دور هسته آن است.
  • خرمای ربی: خرمای ربی نیمه‌خشک است و پوستی نازک و گوشتی دارد. سایز این خرما متوسط و طول آن کشیده است. رنگ آن نیز سیاه مایل به قرمز است.
  • خرمای برحی: خرمای برحی نرم و گوشتی است و دارای پوستی ضخیم و صاف است. در رابطه با خواص خرما برای سلامتی باید افزود که این خرما هم به صورت رطب و هم به صورت خارک برداشت می‌شود. خارک این نوع خرما زرد بوده و رطبش رو به قهوه‌ای روشن می‌رود.
  • خرمای دیری: خرمای دیری بیضی ‌شکل است و گوشتی نرم دارد. رنگ این نوع خرما تیره و معمولاً سیاه است.
  • خرمای استعمران: خرمای استعمران بیضی ‌شکل و نیمه‌خشک بوده و رنگ آن قهوه‌ای روشن رو به تیره است.
  • خرمای مضافتی: خرمای مضافتی پوست یکدستی دارد، رنگ آن نیز کاملاً تیره بوده و دارای بافتی نرم و گوشتی است.

خواص خرما برای سلامتی

خرما سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی پر اهمیت است که برای سلامت بدن مفید و ضروری هستند. از میان ویتامین‌های موجود در خرما می‌توان به ویتامین A، ویتامین D و ویتامین‌های گروه B اشاره کرد. خرما همچنین سرشار از مواد معدنی مانند: پتاسیم، منیزیم، مس و… است که تأثیر آن‌ها را در ادامه مقاله می‌خوانیم.

خواص خرما برای سلامتی

خواص خرما برای دوران قاعدگی

خواص خرما برای پریودی یک گزینه عالی برای جبران خون از دست رفته است. بیشتر زنان در این دوران خون زیادی از دست می‌دهند و دچار کمبود آهن می‌شوند.

خوردن خرما که یک منبع غنی از آهن است، می‌تواند کمک بسیاری به شما کند. خواص خرما برای رحم و دوران قاعدگی تنها به این مورد ختم نمی‌شود و خوردن آن جهت افزایش میزان تخلیه مثانه، کاهش خونریزی، تحریک رشد مو و… نیز مفید است.

خواص خرما برای زنان باردار

از خواص خرما برای زنان می‌توان گفت که این میوه بهشتی حاوی مقادیر زیاد استروژن و پروژسترون طبیعی است که به تنظیم هورمون‌های زایمان کمک می‌کند. دیگر خواص خرما برای سلامتی زنان در دوران بارداری، کنترل قند خون و کاهش فشارخون است. البته بهتر است قبل از مصرف خرما در این دوران، با پزشک خود مشورت کنید.

خواص خرما برای جلوگیری از گرفتگی عضلات

حین ورزش میزان پتاسیم در بدن کاهش می‌یابد و در صورت کاهش آن، عضلات دچار گرفتگی می‌شوند. برای جلوگیری از ‌چنین اتفاقی می‌توانید روی خواص مفید خرما حساب کنید. میزان پتاسیم موجود در خرما حتی از نوشیدنی‌های انرژی‌زا نیز بیشتر است.

خواص خرما برای جلوگیری از گرفتگی عضلات

خواص خرما برای بهبود عملکرد جنسی

از خواص خرما برای مردان می‌توان به تقویت عملکرد جنسی و بهبود کیفیت اسپرم در آن‌ها اشاره کرد. از دیگر خواص خرما برای سلامتی مردان می‌توان به فنول موجود در آن اشاره کرد که در بهبود استقامت جنسی و عملکرد نعوظ نقش زیادی دارد.

خواص خرما برای بهبود سلامت پروستات

خرما به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان و خواص ضدالتهابی آن، برای سلامت پروستات ضروری است. این آنتی‌اکسیدان‌ها از آسیب سلولی جلوگیری کرده و التهاب‌های ناشی از مشکلات پروستات را نیز کاهش می‌دهند.

بهترین زمان خوردن خرما برای لاغری + معرفی 4 نوع خرما برای کاهش وزن

مضرات خرما

مصرف خرما به خودی خود نمی‌تواند باعث بروز مشکلات شود؛ اما مصرف بی‌رویه خرما، آن هم زمانی که از مواد مضری مانند سولفات برای نگهداری آن استفاده شود، ممکن است عوارض جدی به همراه داشته باشد.

عوارض و مضرات مصرف خرما به شرح زیر هستند:

  • ایجاد مشکلات در شکم: در پی خواص خرما برای سلامتی باید گفت که فیبر موجود در خرما بسیار مفید است؛ اما مقدار زیاد آن باعث ایجاد اختلالات در دستگاه گوارش و بروز مشکلاتی مانند نفخ، اسهال و یبوست می‌شود.
  • ایجاد جوش بر سطح پوست: افراد دارای پوست حساس با مصرف خرما ممکن است دچار جوش روی سطح پوست خود شوند.
  • چاقی و افزایش وزن: کالری زیاد خرما زمانی که بیش از حد مصرف شود، به مرور موجب چاقی و اضافه‌وزن می‌شود.
  • هاضمه دشوار برای کودکان: خرما غالباً پوست زبری دارد و بافت ضخیم و تراکم بالای آن، هضم آن را برای کودکان تبدیل به یک فرایند پیچیده می‌کند و در مواقعی نیز حتی باعث خفگی آن‌ها می‌شود.

مضرات خرما

نحوه صحیح خوردن خرما

خواص خرما برای سلامتی نامحدود است و نمی‌توان این موضوع را انکار کرد. باید افزود که فواید خوردن خرما هر روز نیز بسیار است؛ به شرطی که مصرف آن صحیح و به جا باشد. خوردن روزانه 2 الی 3 عدد خرما کافی است و نباید بیشتر باشد؛ البته افرادی که دارای شرایط خاص هستند، قبل از مصرف باید با پزشک خود مشورت کنند.

خواص خوردن خرما با آب بیشتر نیز هست چرا که فیبر موجود در آن حس سیری را افزایش می‌دهد و هضم و جذب مواد مغذی را آسان‌تر می‌کند. خوردن خرما به زمان خاصی محدود نمی‌شود؛ از این رو مسئله مضرات خوردن خرما در شب تنها یک شایعه است؛ اما خوردن آن در صبح گزینه بهتری است و بیشتر از خواص خرما برای سلامتی بهره‌مند می‌شوید.

از خواص خوردن خرما صبح ناشتا باید به مواردی مانند: افزایش انرژی در طول روز، رفع احساس فرسودگی و خستگی، پیشگیری از یبوست و… اشاره کرد.

نحوه صحیح خوردن خرما

خرید تضمینی محصولات غذایی و ارگانیک تنها با بست آف پرشین

فروشگاه بست آف پرشین با ارائه محصولاتی با کیفیت و قیمت عالی و مناسب، بهترین انتخاب برای شما است. اگر به دنبال محصولات ارگانیک مانند: شیره، خرما و سیر سیاه با قیمت‌های منصفانه هستید، همین حالا ثبت سفارش کنید.

پس از مطالعه مقاله خواص خرما برای سلامتی، اگر تمایل به خرید انواع شیره به خصوص شیره خرما دارید، بهتر است عجله کنید! محصولات ما از لحاظ کیفیت حرف اول را می‌زنند.

ارزش غذایی انواع ارده چقدر است؟ 7 فایده مهم مصرف ارده

چکیده مطالب

خرما امروزه می‌تواند جایگزین مناسبی برای انواع شیرینی‌ها باشد که غالباً زیان زیادی دارند و به مرور باعث مشکلاتی مانند افزایش قند خون می‌شوند؛ اما خواص این میوه مغذی چیست و چگونه به سلامت ما کمک می‌کند؟

در این مقاله پس از یک توضیح مختصر درمورد انواع رایج خرما، به مهم‌ترین خواص خرما برای سلامتی از جمله فواید آن برای زنان و مردان و… پرداختیم. در انتها پس از پشت سر گذاشتن مضرات مصرف خرما، نحوه صحیح مصرف آن را نیز خدمت شما عزیزان توضیح دادیم. امید است که پس از مطالعه فواید و مضرات خرما از خوردن این میوه مغذی لذت ببرید.

نحوه مصرف سیر سیاه برای ریزش مو + آشنایی با 7 مزیت سیر سیاه

سؤالات متداول

  1. بهترین زمان برای خوردن خرما کی است؟

صبح ناشتا

  1. آیا خرما برای دوران قاعدگی مفید است؟

مصرف خرما در این دوران خون از دست رفته را جبران می‌کند.

  1. آیا خرما برای پروستات ضرر دارد؟

خیر مصرف خرما برای پروستات بسیار مفید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
خانه
فروشگاه
1 موارد محصول
حساب کاربری من