شما با یادگیری طرز تهیه شیره انگور خانگی میتوانید به راحتی این ترکیب خوشمزه را در منزل تهیه کنید. شیره انگور یکی از مقویترین فرآوردههای انگور است که میتواند یک جایگزین عالی شکر در بسیاری از غذاها باشد.
ما در این مقاله قصد داریم شما را به طور کامل با روش تهیه شیره انگور به روش خانگی و صنعتی آشنا کنیم و فواید و کاربردهای مختلف این ماده مغذی را برایتان شرح دهیم تا بتوانید از طعم، فواید و کاربردهای بینظیر و متنوع آن اطلاع یابید و از مصرف آن لذت ببرید.
خواص و موارد مصرف شیره انگور
قبل از آموزش طرز تهیه شیره انگور عسگری و سفید، بد نیست بدانید که رایجترین کاربرد و روش استفاده این ماده مقوی، مصرف آن همراه با ارده است؛ همچنین افرادی که از ضعف عمومی در بدن خود رنج میبرند، میتوانند شیره انگور را با آب ترکیب کرده و به صورت شربت میل کنند تا ضعف آنها برطرف شود.
یکی از مهمترین کاربردهای شیره انگور، مصرف آن به منظور رفع کمخونی است. افرادی که به بیماری کمخونی دچار هستند، میتوانند در پخت برخی غذاها مثل: شیربرنج، حلوا، کیک و…، به جای شکر، از شیره انگور استفاده کنند.
آموزش طرز تهیه شیره انگور به همراه سرکه، میتواند به باز شدن مجاری مسدود بدن بسیار کمک کند. برای این کار میتوان 10 واحد شیره انگور را به همراه 1 واحد سرکه مخلوط کرده و پس از 15 دقیقه پختن، آن را میل کنید.
از دیگر خواص شیره انگور، میتوان به خاصیت نرم کنندگی حلق و ضد التهابی آن اشاره کرد. افرادی که دچار سرفههای پی در پی هستند و از درد و التهاب گلو رنج میبرند، میتوانند با غرغره کردن مخلوط آب و شیره انگور، کمک زیادی به بهبود سلامت خود کنند.
استفاده از شیره انگور میتواند برای افرادی که کمبود وزن دارند و یا فعالیتهای ورزشی سنگینی در طول روز انجام میدهند، بسیار مفید و تأثیرگذار باشد.
معایب و عوارض مصرف شیره انگور
در رابطه با طرز تهیه شیره انگور، باید گفت که مصرف این ماده، در کنار فواید زیاد و بیشماری که دارد، ممکن است معایبی نیز برای برخی از افراد به همراه داشته باشد که لازم است به آنها توجه کرد.
برخی از مهمترین عوارض و معایبت مصرف شیره انگور به شرح زیر هستند:
- شیره انگور دارای کالری زیادی است که مصرف بیش از حد آن، میتواند باعث افزایش وزن شود.
- مصرف بیش از حد شیره میتواند منجر به مشکلات گوارشی مانند نفخ و اسهال شود.
- استفاده از شیره انگور به دلیل سرشار بودن از قندهای طبیعی، ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که به کنترل قند خون خود اهمیت میدهند، مشکل ایجاد کند.
- برخی افراد ممکن است به انگور یا ترکیبات موجود در شیره آن حساسیت داشته باشند.
- ممکن است مصرف زیاد و بیش از حد شیره انگور، با برخی از داروها مثل داروهای قند خون، تداخل ایجاد کند.
- قند بالای موجود در شیره ممکن است باعث پوسیدگی و آسیب به دندانها شود.
انواع روشهای تهیه شیره انگور سفید و عسگری
روشهای تهیه شیره انگور، به دو شکل سنتی و صنعتی انجام میشود که هر کدام ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند و محصول نهایی هر روش، دارای ویژگیهای مخصوص به خود است.
در روش سنتی، تمامی مراحل از چیدن انگور تا جوشاندن و غلیظ کردن آن با دقت و به صورت دستی انجام میشود که نتیجه آن، شیرهای با طعم اصیل و طبیعی است؛ اما در مقابل، در روش صنعتی با استفاده از تجهیزات و دستگاههای پیشرفته، این فرآورده را در مقیاس بزرگتر و سریعتر تهیه میکنند.
طرز تهیه شیره انگور به روش صنعتی
در روش صنعتی، فرایند تولید شیره انگور به صورت مکانیزه و در کارخانه انجام میشود. این روش سریعتر بوده و قابلیت تولید انبوه دارد و نسبت به روش سنتی، بهداشتیتر است؛ اما یکی از معایب آن، این است که امکان دارد، برخی از خواص طبیعی شیره انگور در این روش به طور کامل حفظ نشود و کاهش یابد.
مراحل تولید شیره انگور به روش صنعتی به شرح زیر هستند:
- شستشوی انگور: عملیات تمیز کردن انگور، با روش شناوری انجام میشود که در آن، انگورهای آفت زده و ناسالم را که شناور میشوند، از انگورهای سالم جداسازی میکنند.
- جدا کردن دانهها و پرس کردن: مرحله بعدی طرز تهیه شیره انگور به روش صنعتی، این است که انگورهای شسته شده را با استفاده از دستگاههای مخصوص، از خوشه جدا کرده و پس از پرس کردن، تفالههای آن را جدا میکنند.
- خنثیسازی اسیدیته: این کار با استفاده از مادهای به نام کلسیم کربنات صورت میگیرد که باعث میشود تا اسید موجود در آب انگور، تهنشین و قابل جداسازی شود.
- شفافسازی: در صنعت، برای جداسازی رسوب و عوامل کدرکننده آب انگور، از بنتونیت استفاده میکنند.
- تغلیظ با دستگاههای مخصوص: در این مرحله، غلظت آب انگور با استفاده از دستگاههای تبخیر کننده بالا میرود. این روش به دلیل استفاده از دماهای پایینتر نسبت به روش سنتی، مانع از تغییر طعم و رنگ شیره میشود.
طرز تهیه شیره انگور به روش سنتی
این روش، معمولاً در مناطق روستایی و توسط افراد محلی انجام میشود و به دلیل استفاده از روشهای طبیعی و سنتی و همچنین عدم استفاده از مواد و افزودنیهای شیمیایی، شیره انگور طعم و خواص بیشتری را حفظ خواهد کرد.
مراحل تهیه شیره انگور به روش سنتی به شرح زیر هستند:
- چیدن و شستشوی انگورها: ابتدا انگورهای تازه و سالم را انتخاب کرده و خوب شستشو میدهند.
- آبگیری: انگورها را فشار میدهند یا میکوبند تا آب انگور خارج شود.
- صاف کردن: آب انگور از طریق یک صافی عبور داده میشود تا پوست و تفالههای آن جدا شود.
- اضافه کردن خاک سفید: در برخی از روشهای سنتی، مقداری خاک سفید به آب انگور اضافه میکنند تا باعث تهنشین شدن ذرات ناخالص شود؛ سپس در انتها، آب انگور را دوباره صاف میکنند.
- جوشاندن: در این مرحله، آب انگور به دست آمده را در دیگهای بزرگ روی آتش قرار میدهند و با حرارت ملایم میجوشانند تا به غلظت مناسب برسد.
طرز تهیه شیره انگور بدون خاک
خاک سفید، نوعی خاک رس طبیعی است که در تهیه شیره انگور، جهت شفاف سازی و خنثی کردن اسیدهای موجود در آب آن، به کار میرود. این خاک، خاصیت قلیایی دارد و وقتی به آب انگور اضافه میشود، باعث معلق شدن و جداسازی ذرات ناخالص در شیره خواهد شد.
استفاده از خاک، اسیدهای طبیعی انگور را خنثی میکند که به بهبود طعم شیره و حذف مزه ترشی کمک خواهد کرد؛ اما جالب است بدانید که طرز تهیه شیره انگور خانگی بدون خاک سفید نیز ممکن است و میتوان به جای آن، برای شفافتر کردن شیره، چندین بار آب انگور را صاف کرده و بعد جوشاند.
بهترین انگور برای درست کردن شیره
انتخاب انگور، یکی از مهمترین موارد مؤثر در تعیین کیفیت شیره انگور است. بهترین انگور برای تهیه شیره، انگورهای شیرین و پرآب بوده که دارای قند بالا و اسید کمتری هستند. این ویژگیها باعث میشود که شیرهای خوشمزه و با کیفیت بالا به دست آید؛ در نتیجه باید قبل از آموزش طرز تهیه شیره انگور، بدانید که چه نوع انگوری را باید برای این کار بخرید.
برخی از بهترین انواع انگور مورد استفاده برای تهیه شیره مرغوب از آن، عبارتاند از:
- انگور شاهانی
- انگور موسکات
- انگور فخری
- انگور قرمز
- انگور کنکورد
- انگور سفید
- انگور زرد
- انگور خرمابی
نکات و فوت و فنهای تهیه و خرید شیره انگور
خرید محصولات ارگانیک شیره انگور، ممکن است یکی از دغدغههایی باشد که برای بسیاری از افراد، در هنگام خرید پیش آید؛ اما میتوان با نگاه کردن به ظاهر شیره، به راحتی از میزان کیفیت آن مطلع شد. طرز تهیه شیره انگور با روش سنتی یا صنعتی، غلظت و رنگ آنها را تعیین میکند.
غلظت شیره انگورهای سنتی، نسبت به شیرههای صنعتی بیشتر است؛ همچنین ممکن است که این شیرهها رنگ کدرتری نسبت به نمونههای صنعتی داشته باشند. لازم به ذکر است که هرچه غلظت شیره بیشتر باشد، دوام و ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود. عدم داشتن غلظت مناسب، ممکن است منجر به کپک زدن شیره شود.
در صورتی که قصد دارید طرز تهیه شیره انگور را در منزل یاد بگیرید، بهتر است برای جوشاندن آن از ظروف روی استفاده کنید تا یک شیره شفافتر و روشنتر به دست آورید؛ همچنین در صورتی که دوست دارید یک شیره تیره و سفت داشته باشید، میتوانید از ظروف مسی برای جوشاندن و غلیظ کردن آب انگور استفاده کنید.
مرغوبترین شیرهها را از بست آف پرشین بخواهید!
بدون شک یکی از دغدغههای افراد مختلف، پیدا کردن یک فروشگاه معتبر با محصولات باکیفیت است. فروشگاه اینترنتی بست آف پرشین، میتواند در این زمینه به شما کمک کند و با عرضه انواع کالای اساسی و محصولات صبحانه، سبد خرید شما را از مرغوبترین محصولات پر کند.
شما میتوانید در صورت علاقه، از دیگر محصولات سایت دیدن کرده و خرید سیروپ، چای و دمنوش، انواع شیره، خرما، تنقلات و… را به صورت اینترنتی انجام دهید.
چکیده
طرز تهیه شیره انگور در منزل، میتواند یک راهکار بسیار عالی برای افرادی باشد که علاقه زیادی به مصرف محصولات کارخانهای و حاوی مواد نگهدارنده ندارند. درست کردن شیره انگور خانگی، بسیار آسان است و شما میتوانید تنها با چند قلم مواد ساده، خوشمزهترین و خوشطعمترین شیره را بدون نیاز به تجهیزات خاصی درست کنید.
ما در این مقاله، شما را با نحوه درست کردن شیره انگور به دو روش صنعتی و سنتی به طور کامل آشنا کردیم و مزایا و معایب هر کدام از روشها را شرح دادیم؛ همچنین تمامی نکات و فوت و فنهایی که در هنگام خرید شیره انگور یا درست کردن آن لازم است بدانید را بیان کردیم.
سؤالات متداول
- بهترین انگورها برای ساخت شیره انگور کدام هستند؟
انگور شاهانی، انگور موسکات، انگور فخری، انگور قرمز، انگور کنکورد، انگور سفید و انگور زرد
- طرز تهیه شیره انگور به چند روش انجام میشود؟
شیره انگور به دو روش سنتی و صنعتی تولید میشود.
- استفاده از خاک سفید در درست کردن شیره انگور چه کاربردی دارد؟
اگر در هنگام درست کرده شیره، مقداری خاک سفید به آن اضافه کنید، باعث میشود که مزه ترشی آب انگور گرفته شود و شیره زلالتر و شفافتری به دست آورید.